Kako se je sploh začelo?

Opazovanje mame ob praženju ječmena

Spomin seže v prejšnjo stoletje, ko je mama na štedilniku pražila ječmen. Vse skupaj je nato skuhala, zaprla v steklenico, vendar je pijača hitro fermentirala, zato je steklenico pogosto razneslo. Pojavilo se je razmišljanje o načinu, kako pijačo spraviti v steklenico, in je ta obstojna dlje časa. Želja nas je spodbudila k raziskovanju in razmišljanju o varjenju piva in lastni mali butični pivovarni, kjer v steklenice zapremo pristno domačnost, ki se nato izmuzne v vaš dom ob odprtju vsake steklenice Meninca.

Ljubezen do piva se razširi na naše polje

Ljubezen do piva se je razširila tudi na naše polje, ki smo ga spremenili v hmeljišče, kjer danes pridelamo ves hmelj za kuho Meninca čez celotno leto. Hmelj ročno obiramo konec avgusta oz. v začetku septembra, sledi sušenje za tem pa pakiranje hmelja v manjše pakete, ki se za tem zamrznejo, dokler ne pridejo na vrsto za kuho Meninca. Na ta način poskrbimo za ohranitev arom in spojin, ki nastanejo zaradi skrbne nege za rast hmelja, brez uporabe fitofarmacevtskih sredstev.

Pivo gradi skupnost

Hobij je kmalu prerasel v poklic, kjer želimo ohranjati začeto kvaliteto in jo skozi leta nadgrajevati. Na naši pivovarski poti pa smo spoznali in spletli vezi z neverjetnimi in uspešnimi ljudmi za katere smo neizmerno hvaležni! Hvaležni smo za zaupanje in zvestost vseh naših strank oziroma prijateljev Meninca. Okrog našega Meninca smo zgradili eno prav lepo skupnost v našem lokalnem okolju!

KONTAKT

IMATE VPRAŠANJE? PIŠITE NAM.

info.meninc@gmail.com

031 669 442 / 041 560 384

ČEŠNJICE V TUHINJU 1 C 1219 Laze v Tuhinju